Dossier Talentmobiliteit. Talentmobiliteit bij Janssen Pharmaceutica. Talent Fit Center zorgt voor duurzame loopbanen

HR Square 164
De juiste processen binnen de gepaste cultuur: op die manier helpt Janssen Pharmaceutica medewerkers om eigenaarschap over hun loopbaan te kunnen nemen. Loopbaanbegeleiding is er niet langer iets dat moet, maar een kans die medewerkers kunnen grijpen. Hoe kunnen we tegen 2020 een aantrekkelijke werkgever zijn voor alle generaties? Om op die vraag naar generatiemanagement een antwoord te formuleren, startte Janssen Pharmaceutica een participatief proces op. “Dat participatieve karakter is cruciaal”, beklemtoont HR-directeur Mieke Smet. “We zijn daar bijna een jaar mee bezig geweest. Eerst hebben we sprekers uitgenodigd die het hadden over generatiemanagement. We hebben meteen ook een klankbordgroep opgericht met zo’n 50 medewerkers. Op die manier kwamen we te weten wat medewerkers uit alle hoeken van het bedrijf denken over het thema. Zeker ook niet onbelangrijk: onze sociale partners werden van bij het prille begin erbij betrokken.” De verschillende stakeholders bij Janssen Pharmaceutica zijn samen door het hele...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.