Dossier Talentmobiliteit. Talentmobiliteit bij Janssen Pharmaceutica. Talent Fit Center zorgt voor duurzame loopbanen

HR Square 164
De juiste processen binnen de gepaste cultuur: op die manier helpt Janssen Pharmaceutica medewerkers om eigenaarschap over hun loopbaan te kunnen nemen. Loopbaanbegeleiding is er niet langer iets dat moet, maar een kans die medewerkers kunnen grijpen. Hoe kunnen we tegen 2020 een aantrekkelijke werkgever zijn voor alle generaties? Om op die vraag naar generatiemanagement een antwoord te formuleren, startte Janssen Pharmaceutica een participatief proces op. “Dat participatieve karakter is cruciaal”, beklemtoont HR-directeur Mieke Smet. “We zijn daar bijna een jaar mee bezig geweest. Eerst hebben we sprekers uitgenodigd die het hadden over generatiemanagement. We hebben meteen ook een klankbordgroep opgericht met zo’n 50 medewerkers. Op die manier kwamen we te weten wat medewerkers uit alle hoeken van het bedrijf denken over het thema. Zeker ook niet onbelangrijk: onze sociale partners werden van bij het prille begin erbij betrokken.” De verschillende stakeholders bij Janssen Pharmaceutica zijn samen door het hele...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.