Dossier: Transparantie in Compensation & Benefits

HR Square 213 (november-december 2022)
Het is een van die eeuwige vragen binnen het vakgebied van compensation & benefits: bent u open en eerlijk over lonen binnen de organisatie, of houdt u alles geheim? Wat zijn de voor- en nadelen van transparantie? En welk soort transparantie kiest u dan? U kan openlijk communiceren over wie hoeveel verdient, kan open zijn over loonbanden die bij een functie, of kan transparantie bieden over hoe lonen tot stand komen, maar wat is daar de impact van? In samenwerking met KU Leuven organiseerde HR Square in september een boeiend seminarie over dit thema. In dit dossier brengen we verslag uit van de vier presentaties die daar zijn gegeven. Peter Bamberger van de Tel Aviv University – die een week lang op bezoek was aan KU Leuven – vertelt over zijn onderzoek naar de positieve én negatieve effecten van transparantie op verschillende criteria. Jan Lein, advocaat, gaat op zijn beurt...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.