Dossier Veiligheid. Veiligheid bij landschapsaannemer Krinkels. Communiceren over veiligheid begint nog voor de eerste werkdag

HR Square 178
Bij Krinkels loert het risico in het gras, achter een struik of achter een boom – risico’s die ondanks uitgebreide veiligheidsmaatregelen nooit volledig uit te sluiten zijn. Krinkels is actief in de aanleg en het onderhoud van openbare en privéruimtes. Hun oorsprong ligt in grootschalige beplantingswerken langs de autosnelwegen. In de loop der jaren hebben ze hun activiteiten steeds verder uitgebreid met specialismen zoals vegetatieonderhoud langs water- en spoorwegen, boomonderzoek, bestrijding van de eikenprocessierups, groene daken, en het aanleggen en onderhouden van sportterreinen. Het merendeel van de 520 medewerkers hanteert dagelijks gevaarlijke gereedschappen zoals kettingzagen, bosmaaiers of hakselaars. “Maar het grootste gevaar schuilt in de omgeving en dan vooral in de onwetendheid over het terrein”, zegt Patrick Palet, HR-manager bij Krinkels. “Als je thuis het gras maait, weet je waaraan je je kan verwachten. Je kent je tuin en weet waar het speelgoed van de hond ligt. Maar als je...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.