Dossier Veiligheid. Veiligheid bij landschapsaannemer Krinkels. Communiceren over veiligheid begint nog voor de eerste werkdag

HR Square 178
Bij Krinkels loert het risico in het gras, achter een struik of achter een boom – risico’s die ondanks uitgebreide veiligheidsmaatregelen nooit volledig uit te sluiten zijn. Krinkels is actief in de aanleg en het onderhoud van openbare en privéruimtes. Hun oorsprong ligt in grootschalige beplantingswerken langs de autosnelwegen. In de loop der jaren hebben ze hun activiteiten steeds verder uitgebreid met specialismen zoals vegetatieonderhoud langs water- en spoorwegen, boomonderzoek, bestrijding van de eikenprocessierups, groene daken, en het aanleggen en onderhouden van sportterreinen. Het merendeel van de 520 medewerkers hanteert dagelijks gevaarlijke gereedschappen zoals kettingzagen, bosmaaiers of hakselaars. “Maar het grootste gevaar schuilt in de omgeving en dan vooral in de onwetendheid over het terrein”, zegt Patrick Palet, HR-manager bij Krinkels. “Als je thuis het gras maait, weet je waaraan je je kan verwachten. Je kent je tuin en weet waar het speelgoed van de hond ligt. Maar als je...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.