Dossier Veiligheid. Wat als het fout loopt? Steeds strengere straffen

HR Square 178
Ook in bedrijven met een sterke veiligheidscultuur is een arbeidsongeval nooit uit te sluiten. Na een ernstig arbeidsongeval kan de werkgever strafrechtelijk aansprakelijk gesteld worden en, als het slachtoffer geen eigen werknemer betreft, kan hij ook burgerlijk aansprakelijk worden gesteld. De wetgever beteugelt inbreuken op de welzijnswetgeving immers met strafrechtelijke sancties. “Als bedrijfsleider, zaakvoerder of gedelegeerd bestuurder loopt u het risico op strafvervolging voor de correctionele rechtbank. De laatste jaren merken we overigens een steeds strengere aanpak van het arbeidsauditoraat bij ernstige arbeidsongevallen, waardoor nog vaker dan vroeger het ook effectief tot strafvervolging komt”, zegt Sara Torrekens, advocaat-counsel bij Claeys & Engels.Daarnaast kan u als bedrijfsleider/werkgever ook geconfronteerd worden met fikse burgerlijke schadeclaims. Zo’n schadeclaim kan zowel van de arbeidsongevallenverzekering komen als van het slachtoffer zelf of, in geval van een dodelijk ongeval, van de nabestaanden. “De arbeidsongevallenverzekering vergoedt enkel eigen werknemers die het slachtoffer zijn van een arbeidsongeval. Als...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.