Dossier. Veranderen van de werkomgeving. Welke impact heeft vernieuwing van de werkplek?

HR Square 134
Het Center for People and Builings (CfPB) van de TU Delft heeft al meer dan tien jaar ervaring met het Nieuwe Werken of slimmer werken en met de relatie tussen mens, werk en werkomgeving, voornamelijk in Nederland. De stichting maakte de evolutie mee en volgde de ontwikkeling van gesloten en vast toegewezen werkplekken, over open toegewezen werkplekken, naar meer open en flexibel werkplekgebruik op de voet. Die relatie tussen mens, werk en werkomgeving heeft het CfPB al in 2003 in een onderzoeksinstrument gevat: het werkomgevingsdiagnose-instrument of kortweg WODI. Tien jaar later en 14.000 respondenten uit 33 organisaties rijker, geeft arbeids- en organisatiepsychologe Evi De Bruyne, onderzoekster aan het CfPB, een inkijk in de belangrijkste lessen over slimmer werken. Ze gaat vooral in op de impact van een verhuizing naar een werkomgeving die geënt is op het Nieuwe Werken. Wat voor effect hebben de ‘flexplekken’ op de medewerkers? Wat werkt (niet)?...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.