Dossier Veranderingsmanagement: Audi Brussels. “De medewerkers vertrouwen in de toekomst geven”

HR Square 103
Essentie: ■ Het vertrouwen terugwinnen van de medewerkers is een belangrijke voorwaarde om de toekomst van de fabriek te garanderen. ■ Audi heeft enorm geïnvesteerd in de fabriek, maar ook in de factor ‘mens’. ■ Langzaam maar zeker is er een duidelijke mentaliteitswijziging te merken. ■ De sociale relaties zijn veel positiever en constructiever geworden. Vorig jaar vierde de autofabriek in Vorst haar zestigste verjaardag. Onlangs is de zeven miljoenste wagen van de band gelopen, een imposant productiejubileum. Een nieuwe mijlpaal in de turbulente geschiedenis van het voormalige Volkswagen Vorst, dat inmiddels overvloeide in Audi Brussels. De onderneming werd drie jaar geleden overgenomen door Audi AG en werkt sindsdien aan een nieuwe toekomst. Het verhaal begint in 2006 met de aankondiging dat Volkswagen AG de productie van de Golf wil concentreren in het Duitse Wolfsburg en Mosel. Dit leidde tot een ernstige herstructurering, waarbij er 2200 van de 5600 arbeidsplaatsen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.