Dossier Veranderingsmanagement: Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen “Creëer extra betrokkenheid”

HR Square 103
Essentie ■ De verhuizing naar een nieuw gebouw is meteen ook de aanleiding om de manier van werken te herbekijken. ■ Verschillende pilootprojecten wijzen uit hoe ‘anders werken’ het beste in de praktijk wordt gebracht. ■ Een uitgebreid projectteam leidt verhuizing én ‘anders werken’ in goede banen. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen wil met de centralisatie van de administratieve en technische diensten de bedrijfswerking optimaliseren. Deze diensten zitten nu verspreid over het Havenhuis en een gebouw op Kaai 63. Tegelijkertijd moet de nieuwe bedrijfszetel tegemoet komen aan het nijpend tekort aan werkruimte. De verhuizing is gepland in 2014 en zal zowat 500 medewerkers huisvesten. De voorbereidingen zijn nu al gestart. Het nieuwe gebouw op Kaai 63 moet een markant ‘landmark’ worden in de Antwerpse haven. Het gebouw, een ontwerp van het Britse architectenbureau Zaha Hadid, is een combinatie van de gerenoveerde brandweerkazerne met daarbovenop een nieuwe constructie. “De bijzondere architectuur moet...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.