DOSSIER “Vluchtelingen” “Met een mondje Nederlands kom je heel ver”. Plopsa Groep wil 20 vluchtelingen aanwerven

HR Square 157
“We staan open om vluchtelingen aan te werven”, steekt HR-directeur Niko Parmentier van wal, al geeft hij meteen ook mee dat er vandaag bij Plopsa Group nog geen aan de slag zijn. “In de buurt van Plopsaland De Panne zijn er een aantal plaatsen waar er vluchtelingen zijn ondergebracht. Daar zitten zonder twijfel mensen bij die de juiste vooropleiding hebben om bij ons aan het werk te gaan. Wie niet exact ‘matcht’ met wat we zoeken, kan uiteraard van ons ook de nodige begeleiding krijgen. En als er iemand – of dat nu een vluchteling is of niet – potentieel heeft, kan die doorstromen naar een vaste functie.” De Plopsa Group, met zes attractieparken verspreid over drie landen, werkt met zo’n 250 vaste medewerkers, maar heeft daarnaast elk jaar nood aan een groot aantal medewerkers die ofwel gedurende een volledig seizoen ofwel tijdelijk worden ingezet. Maar, zo geeft de HR-directeur...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.