DOSSIER “Welzijn en stress op het werk”. Case: Siemens wil gezondheid van medewerkers verbeteren. “We promoten een vitalere levensstijl”

HR Square 157
Niet minder dan 30 procent van de ziektegevallen heeft een bewezen link met werk en de werkomstandigheden. “Dat is een algemeen gegeven in Europa en is geen cijfer voor Siemens in het bijzonder”, verduidelijkt Patrick De Bouver, Environment, Health & Safety Manager bij Siemens BeLux. De grootste risicofactoren? Onregelmatige of lange werktijden, zorgen om jobzekerheid, gevolgen van fouten en arbeidsintensiteit. Het moderne werkklimaat is complexer dan voorheen: werknemers moeten flexibeler zijn, hebben gecompliceerde rapporteringslijnen, worden constant geconfronteerd met veranderingen en mobiliteitsproblemen. Dat alles heeft als gevolg dat er een gedeelde verantwoordelijkheid is als het gaat om het welzijn van de werknemers. “We zijn er echt van overtuigd dat wanneer een medewerker gezond is, dat beter is voor hemzelf, maar zeker ook beter voor het bedrijf”, stipt De Bouver aan. “Laat ons wel wezen: we blijven uiteraard een onderneming en de finale doelstelling is bedrijfssucces. Maar het is duidelijk dat we...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.