Dossier Werk – Frederik Anseel. “Stop met anderen op te leggen hoe ze waarde moeten halen uit werk”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
“Er is natuurlijk niets natuurlijks aan werk”, steekt Frederik Anseel van wal. “In ons leven neemt werk een zeer centrale rol in. Velen denken dat dat niet zo hoeft te zijn. Ze proberen dan terug te keren naar onze prehistorische voorouders om te kijken welke rol werk in die tijd had en willen daaruit afleiden hoe we vandaag tegenover werk zouden moeten staan. Ik denk dat dat een nutteloze oefening is: we leven nu eenmaal in deze maatschappij, niet in de prehistorie.” Frederik Anseel, die als Senior Deputy Dean werkt aan de UNSW Business School, haalt er twee andere ideeën bij om zijn punt te maken. Ten eerste verwijst hij naar John Maynard Keynes die in 1930 stelde dat de technologie zich zodanig zou ontwikkelen dat we op zoek zouden moeten gaan naar een oplossing voor al die nutteloze tijd die we zouden hebben. “Dat is niet gebeurd”, merkt Anseel...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.