Dossier Werk – Frederik Anseel. “Stop met anderen op te leggen hoe ze waarde moeten halen uit werk”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
“Er is natuurlijk niets natuurlijks aan werk”, steekt Frederik Anseel van wal. “In ons leven neemt werk een zeer centrale rol in. Velen denken dat dat niet zo hoeft te zijn. Ze proberen dan terug te keren naar onze prehistorische voorouders om te kijken welke rol werk in die tijd had en willen daaruit afleiden hoe we vandaag tegenover werk zouden moeten staan. Ik denk dat dat een nutteloze oefening is: we leven nu eenmaal in deze maatschappij, niet in de prehistorie.” Frederik Anseel, die als Senior Deputy Dean werkt aan de UNSW Business School, haalt er twee andere ideeën bij om zijn punt te maken. Ten eerste verwijst hij naar John Maynard Keynes die in 1930 stelde dat de technologie zich zodanig zou ontwikkelen dat we op zoek zouden moeten gaan naar een oplossing voor al die nutteloze tijd die we zouden hebben. “Dat is niet gebeurd”, merkt Anseel...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.