Dossier Werk – Hilde Crevits. “We onderschatten hoe belangrijk een job is voor mensen”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
  Hilde Crevits: “Ik ben vijf jaar lang bevoegd geweest voor het beleidsdomein Onderwijs. Toen was mijn uitgangspunt dat onderwijs de basis legt, dat onderwijs voor een stuk bepaalt hoe je in het leven staat, wie je bent als persoon. Wel, dat kan je ook zeggen over je werk: een job zorgt niet alleen voor een inkomen, maar geeft ook structuur aan het leven, biedt een sociaal netwerk. Je job bepaalt ook een stuk je identiteit, zorgt voor heel veel kansen. Wanneer je, bijvoorbeeld op vakantie, nieuwe mensen leert kennen, vraagt men bijna altijd eerst ‘waar komen jullie vandaan?’ en ‘wat doen jullie?’ – dat zijn de belangrijkste zaken die mensen willen weten over elkaar. Ik denk dat we onderschatten hoe belangrijk een job is voor mensen.En als ik dan kijk naar de job van de Vlaming, dan zijn er een aantal zaken die me opvallen. Het eerste is dat...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.