Dossier Werk – Jochanan Eynikel. “De spirituele betekenis van werk komt vandaag deels terug”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
  Zoals wijsgeren dat gewoon zijn te doen, definieert Jochanan Eynikel, businessfilosoof bij Etion, eerst het onderwerp alvorens er verder op in te gaan. “Wat is werk? Voor mij gaat het over het inzetten van energie om in je behoeften te voorzien. En als we dat historisch bekijken, gaat het in eerste instantie over onze basisbehoeften: eten, kleding, een dak boven ons hoofd...” Omdat werk steeds efficiënter werd door de uitvinding en ontdekking van allerlei technologieën – vuur voegde bijvoorbeeld tot dan toe oneetbare planten en knollen toe aan het menu van onze voorouders, maar zorgde er ook voor dat zaken langer houdbaar werden – konden mensen meer tijd vrijmaken voor andere zaken. Hoe efficiënter men in de eigen basisbehoeften kon voorzien, hoe kleiner het deel van de bevolking dat met voedselvoorziening bezig moest zijn. Dat opende de deur naar de verstedelijking, en maakte brood & spelen mogelijk.Gaan we nog...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.