Dossier Werk-privébalans. De visie van ACV-Kader. “Het geheel moet kloppen”

HR Square 185
“Elke werknemer heeft te maken met uitdagingen om werk en privé te kunnen combineren, al zijn er wel een aantal dimensies die meer van toepassing zijn op kaderleden en kenniswerkers. Voor hen is de uitdaging om grenzen te stellen aan hun beschikbaarheid bijvoorbeeld groter”, zegt Sandra Vercammen, nationaal secretaris van de christelijke vakbond ACV-Kader. Sandra Vercammen benadrukt dat de peiling die ACV-Kader organiseerde bij de werknemersvertegenwoordigers geen wetenschappelijke inzichten wil leveren, maar dient om op basis van de verwachtingen en vragen die leven op de werkvloer een dialoog te kunnen ontwikkelen. De concrete aanleiding voor de peiling was dubbel. Enerzijds merkt men ook hier dat de toename van het aantal digitale communicatiemiddelen impliceert dat mensen meer bereikbaar zijn, wat een reële uitbreiding is van de arbeidstijd (die, zo voegt ze eraan toe, voor deze groep al was toegenomen). Anderzijds was er ook de directe aanleiding van de regering die over...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.