Dossier Werk-privébalans. Professor Sara De Gieter (VUB) over onderzoek naar evenwicht werk-privé. “Genoeg redenen om als werkgever rekening te houden met werk-privébalans”

HR Square 185
Professor Sara De Gieter is verbonden aan de VUB, waar ze voornamelijk onderzoek doet naar de interactie tussen werk en privéleven. De work-life balance, dus? “In onderzoek zullen we het meestal – ook wij gebruiken verschillende termen door elkaar – hebben over work-family interaction, al wringt ook daar het schoentje wel eens, want we kijken natuurlijk ook breder dan het gezin. Het gaat uiteindelijk over de wijze waarop het werk impact heeft op alles daarbuiten, dus op het gezin, maar ook op sociale relaties, hobby’s, vrijwilligerswerk en ga zo maar door – én omgekeerd”, definieert ze. “We hebben het niet vaak over een ‘balans’, omdat dat heel moeilijk te definiëren en te meten valt. Je zou dan al inspanningen en uitkomsten moeten meten om nadien af te wegen of die in evenwicht zijn. Gaat het dan louter over tijd? Of over de energie die je in de dingen stopt?” Enrichment...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.