Dossier Werk-privébalans. Professor Sara De Gieter (VUB) over onderzoek naar evenwicht werk-privé. “Genoeg redenen om als werkgever rekening te houden met werk-privébalans”

HR Square 185
Professor Sara De Gieter is verbonden aan de VUB, waar ze voornamelijk onderzoek doet naar de interactie tussen werk en privéleven. De work-life balance, dus? “In onderzoek zullen we het meestal – ook wij gebruiken verschillende termen door elkaar – hebben over work-family interaction, al wringt ook daar het schoentje wel eens, want we kijken natuurlijk ook breder dan het gezin. Het gaat uiteindelijk over de wijze waarop het werk impact heeft op alles daarbuiten, dus op het gezin, maar ook op sociale relaties, hobby’s, vrijwilligerswerk en ga zo maar door – én omgekeerd”, definieert ze. “We hebben het niet vaak over een ‘balans’, omdat dat heel moeilijk te definiëren en te meten valt. Je zou dan al inspanningen en uitkomsten moeten meten om nadien af te wegen of die in evenwicht zijn. Gaat het dan louter over tijd? Of over de energie die je in de dingen stopt?” Enrichment...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.