Dossier Werk-privébalans. Werk-privébalans. Welke weg leidt naar evenwicht?

HR Square 185
“Van in het begin hebben we gezegd dat de work-life balance belachelijk is, omdat het zou willen zeggen dat er een tegenstelling bestaat tussen work en life. Daar gaat het dus niet over, wel gaat het erom of je goed in je vel zit. Het is niet alleen de verhouding tussen werk en de rest van je leven – wat een hele rare tegenstelling is – maar gewoon of alles in je leven in balans is.” Aan het woord is Frank Van Massenhove, tot april 2019 nog voorzitter van de FOD Sociale Zekerheid, een bekende stem in het debat over de balans tussen werk en privé. Binnen de overheid was hij één van de eersten die plaats- en tijdsonafhankelijk werken invoerden. De centrale gedachte: vooral niet proberen om via goedbedoelde maar contraproductieve maatregelen de work-life balance van medewerkers te verbeteren. Hij vat het krachtig samen: “We breken zo weinig mogelijk...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.