Dossier Werk. “Werk is een positieve kracht”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
VDAB – voluit de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding – kijkt van oudsher vooral naar wie geen werk heeft en begeleidt uitkeringsgerechtigde werkzoekenden naar een nieuwe job. Vandaag is de rol van VDAB meer dan dat. “Als activeringsregisseur trachten we zo veel mogelijk mensen naar de arbeidsmarkt te trekken, maar we hebben ook een rol als loopbaanregisseur, wat betekent dat we ervoor willen zorgen dat mensen op een goede manier actief blijven op de arbeidsmarkt”, zegt Wim Adriaens. Die kwam op 1 juli 2019 aan het hoofd te staan van deze organisatie die – als het over ‘werk’ gaat – een centrale plaats inneemt in Vlaanderen.“We vertaalden die dubbele opdracht van de Vlaamse regering in een nieuwe visie. Werk is niet alleen positief voor de maatschappij – een hoge werkzaamheidsgraad is nodig voor de sociale zekerheid –, maar is ook op individueel vlak een hele positieve kracht. Werk geeft...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.