Dossier Werk. “Werk is een positieve kracht”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
VDAB – voluit de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding – kijkt van oudsher vooral naar wie geen werk heeft en begeleidt uitkeringsgerechtigde werkzoekenden naar een nieuwe job. Vandaag is de rol van VDAB meer dan dat. “Als activeringsregisseur trachten we zo veel mogelijk mensen naar de arbeidsmarkt te trekken, maar we hebben ook een rol als loopbaanregisseur, wat betekent dat we ervoor willen zorgen dat mensen op een goede manier actief blijven op de arbeidsmarkt”, zegt Wim Adriaens. Die kwam op 1 juli 2019 aan het hoofd te staan van deze organisatie die – als het over ‘werk’ gaat – een centrale plaats inneemt in Vlaanderen.“We vertaalden die dubbele opdracht van de Vlaamse regering in een nieuwe visie. Werk is niet alleen positief voor de maatschappij – een hoge werkzaamheidsgraad is nodig voor de sociale zekerheid –, maar is ook op individueel vlak een hele positieve kracht. Werk geeft...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.