Dossier. Werken wordt leren, leren wordt werken. Hoe een leerrijke werkomgeving creëren?.

HR Square 147
De opdeling tussen leren en werken vervaagt almaar meer. Naast de formele leeractiviteiten die weg van de werkplek worden georganiseerd, investeren meer en meer organisaties ook in informele leeractiviteiten op de werkplek. Informeel leren kan omschreven worden als leren in een situatie die niet expliciet gecreëerd werd met de bedoeling om te leren. Informeel leren is dus al doende leren, zowel in het dagelijks leven als in het beroepsleven. “Zeker bij kenniswerkers is het nog moeilijk om een onderscheid te maken tussen werken en leren”, vindt Piet Van den Bossche, hoofddocent aan het departement Opleidings- en Onderwijswetenschappen van de Universiteit Antwerpen (UA). “Kenniswerkers worden met steeds nieuwe en complexe taken en problemen geconfronteerd waarvoor er geen pasklaar antwoord bestaat. Om een taak of opdracht tot een goed einde te brengen, is leren dus onvermijdelijk een onderdeel van werken. De uitdaging is dan ook het werk zo organiseren, dat leren er...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.