DOSSIER WERKPLEKLEREN. Case: Netwerk Levenseinde. “Samen zoeken naar nieuwe attitude, kennis en vaardigheden”

HR Square 192
“De buitenwereld was aan het veranderen en wij moesten volgen”, vertelt Ruth Raes, coördinator van Netwerk Levenseinde. “In 2010 begonnen we ons te realiseren dat de gezondheidszorg zou hervormd worden. Tegelijk zaten we tot over onze oren in het werk. De wetgeving rond levenseinde was aan het evolueren, gezinssituaties werden complexer, euthanasie ging almaar vaker over de tongen en werd ook steeds frequenter uitgevoerd. We merkten dat we meer dan vroeger pas op het laatste nippertje door een arts ingeschakeld werden, omdat die dacht dat het wel zou lukken. Dat gaf voor onze collega's een enorme werkdruk en emotionele belasting. Ik was in die periode dan ook veel met preventie van burn-out bezig.” Verstand en buik Eind 2014, na een intensief overlegproces met medewerkers en bestuur, kwam er een nieuwe visietekst op tafel met daarin een antwoord op de vraag “Waar staan we in deze veranderende context nu eigenlijk voor?”...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.