DOSSIER WERKPLEKLEREN. SYNTRA Vlaanderen. “Werken wordt leren, leren wordt werken”

HR Square 192
Niemand kan beter vertellen wat duaal leren precies is, dan Vickie Dekocker, directeur Innovatie bij SYNTRA Vlaanderen en Secretaris Vlaams Partnerschap Duaal Leren. “Duaal leren is een leerweg die voor een groot stuk uit werkplekleren bestaat en die naar een relevante onderwijs- of beroepskwalificatie leidt. De leerweg is geïntegreerd in het opleidingslandschap en gericht op het verwerven van competenties van de lerenden. Dit betekent dat de leerlingen uit het secundair onderwijs niet de enige doelgroep vormen. ‘Duaal’ betekent voor ons 'minimum twee': het leren vindt plaats bij minstens één onderneming en één opleidingsverstrekker.”Belangrijk is dat de betrokken partijen allebei verantwoordelijk zijn voor het aanleren van de competenties. Daarin verschilt duaal leren van de klassieke stages. Daar is het bedrijf alleen verantwoordelijk voor het toepassen van de competenties. Daarom vraagt duaal leren nauw overleg en afstemming tussen de lerende en de vertegenwoordigers uit opleidings- en bedrijfswereld op het gebied van inhoud...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.