Dossier Zelfsturing. De wendbare teams van AE. Medewerkers nemen hun job zelf in handen

HR Square 177
Het IT-consultancybedrijf AE uit Heverlee transformeerde de voorbije twee jaar naar een netwerkorganisatie met zelfsturende, wendbare teams. Het in 1999 opgerichte bedrijf kende een forse groei. Zo verdriedubbelde het aantal medewerkers op tien jaar tijd tot meer dan 250. Bovendien wijzigde AE haar dienstverlening en richt de onderneming zich nu meer op projecten die de pure informatica overstijgen.“IT evolueert meer en meer naar een facilitator van de bedrijfsvoering. Technologie wordt steeds meer een strategische ‘business enabler’. Samen met de klant denken we na hoe we meerwaarde kunnen creëren. Bedrijven zoeken immers niet zozeer naar een uitvoerende partij die iets kan ontwerpen of programmeren en dat dan komt implementeren. Bedrijven zijn wel op zoek naar iemand die meedenkt met hen. Een mooi voorbeeld hiervan is Bringr, een deelplatform waarmee iedereen tegen een vergoeding pakjes kan vervoeren en afleveren, dat we samen met bpost ontwikkeld hebben”, schetst Luc de Bodt, HR-director bij...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.