Dossier Zelfsturing. De wendbare teams van AE. Medewerkers nemen hun job zelf in handen

HR Square 177
Het IT-consultancybedrijf AE uit Heverlee transformeerde de voorbije twee jaar naar een netwerkorganisatie met zelfsturende, wendbare teams. Het in 1999 opgerichte bedrijf kende een forse groei. Zo verdriedubbelde het aantal medewerkers op tien jaar tijd tot meer dan 250. Bovendien wijzigde AE haar dienstverlening en richt de onderneming zich nu meer op projecten die de pure informatica overstijgen.“IT evolueert meer en meer naar een facilitator van de bedrijfsvoering. Technologie wordt steeds meer een strategische ‘business enabler’. Samen met de klant denken we na hoe we meerwaarde kunnen creëren. Bedrijven zoeken immers niet zozeer naar een uitvoerende partij die iets kan ontwerpen of programmeren en dat dan komt implementeren. Bedrijven zijn wel op zoek naar iemand die meedenkt met hen. Een mooi voorbeeld hiervan is Bringr, een deelplatform waarmee iedereen tegen een vergoeding pakjes kan vervoeren en afleveren, dat we samen met bpost ontwikkeld hebben”, schetst Luc de Bodt, HR-director bij...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.