Dossier Zelfsturing. Werken aan vitaliteit, veerkracht en ‘goesting’ bij de gemeente Beerse. Vijftig tinten zelfsturing

HR Square 177
  Waar het kan, laten ze bij de gemeente Beerse medewerkers werken in zelfsturende teams. “Maar zelfsturende medewerkers en teams zijn geen doel op zich”, voegt Sofie Damen, OCMW-secretaris in Beerse, er meteen aan toe. “Het past in het kader van duurzaam werken, waarbij we oog hebben voor het energiebehoud van de medewerkers. Zelfsturing is dus slechts één van de manieren om daaraan te werken en is bovendien niet zaligmakend.”Sleutelen aan duurzaam werken? Het gebeurt in Beerse op verschillende manieren: flexibel werken, glijtijden, thuiswerk, opleidingen, experimenten met job- en teamcrafting, interne coaching van individuen en teams, het vlakker maken van de organisatiestructuur, zelfsturing en zelfsturende teams. “We besteden evengoed veel aandacht aan zelfzorg, aan het stimuleren van medewerkers om verantwoordelijkheid op te nemen voor hun eigen welbevinden in de organisatie. Duurzaam werken zit vaak in kleine, alledaagse dingen”, vervolledigt Damen. De OCMW-secretaris gelooft niet in het uitrollen van grootse concepten...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.