Dossier Zelfsturing. Zelfsturende teams (in vele tinten en gedaantes). Het wel en wee van zelfsturing

HR Square 177
Zelfsturing, autonomie, decentralisatie, empowerment. Nieuwe begrippen of concepten zijn het allerminst, er ligt zelfs al behoorlijk wat stof op en ze hebben al in de meest diverse gedaantes de managementmodes opgefleurd of opgeschrikt. In deze tijden, nu de technologische vernieuwing niet alleen veel sneller dan ooit voordien over de wereld raast, maar ook een nooit eerder geziene impact heeft op de organisatie van het werk, lijken die concepten een antwoord te bieden op de nieuwe noden van de werkwereld. Wat is er immers aan de hand? De snelheid van de innovaties en veranderingen is op tal van terreinen zo overweldigend, dat de bevelen van het hogere management te laat komen als ze eerst als vanouds hun weg moeten zoeken door alle hiërarchische niveaus en departementen heen. Vraag is zelfs hoe gehavend zo’n bericht door al die geledingen heen geraakt. Bovendien zien de medewerkers op de werkvloer zelf veel beter in...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.