Dossier Zelfsturing. Zelfsturende teams (in vele tinten en gedaantes). Het wel en wee van zelfsturing

HR Square 177
Zelfsturing, autonomie, decentralisatie, empowerment. Nieuwe begrippen of concepten zijn het allerminst, er ligt zelfs al behoorlijk wat stof op en ze hebben al in de meest diverse gedaantes de managementmodes opgefleurd of opgeschrikt. In deze tijden, nu de technologische vernieuwing niet alleen veel sneller dan ooit voordien over de wereld raast, maar ook een nooit eerder geziene impact heeft op de organisatie van het werk, lijken die concepten een antwoord te bieden op de nieuwe noden van de werkwereld. Wat is er immers aan de hand? De snelheid van de innovaties en veranderingen is op tal van terreinen zo overweldigend, dat de bevelen van het hogere management te laat komen als ze eerst als vanouds hun weg moeten zoeken door alle hiërarchische niveaus en departementen heen. Vraag is zelfs hoe gehavend zo’n bericht door al die geledingen heen geraakt. Bovendien zien de medewerkers op de werkvloer zelf veel beter in...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.