Dumpen of (her)lezen? (1). “Zoek minder naar bevestiging wanneer je leest, zoek naar tegenspraak”

HR Square 182
Van ‘The Age of Unreason’ (Charles Handy), via ‘Built to Last’ (Jim Collins en Jerry Porras) tot zowaar ‘In Search of Excellence’ (Tom Peters en Robert Waterman): deze en zovele andere businessboeken hebben een stempel gedrukt op de geschiedenis van het management of hebben op zijn minst een voldoende lange tijd de weg naar de managementscholen en managers gevonden om het label ‘klassieker’ te mogen opeisen. Maar wat betekenen ze vandaag? Moeten we ze best dumpen omdat ze helemaal niets meer bijbrengen aan managers vandaag (misschien zelfs integendeel)? Of moeten we ze al dan niet selectief (her)lezen? Kortom, moeten we deze businessklassieker dumpen of (her)lezen? Dat is het uitgangspunt van deze nieuwe reeks. We brengen een samenvatting en vragen het verdict aan diverse gerenommeerde experts (academici en practici). In deze introductie wikt en weegt Herman Van den Broeck, emeritus professor Organisatiegedrag aan de Vlerick Business School en Universiteit Gent, nu...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.