Dumpen of (her)lezen (11). Getting to Yes

HR Square 195
Roger Fischer en William Ury schreven de klassieker 'Getting to Yes – Negotiating Without Giving In' in 1981. Het boek, dat in het Nederlands de titel 'Excellent onderhandelen' kreeg, is nog altijd een wereldwijde bestseller. In 2011 verscheen de derde (en voorlopig laatste) editie, met Bruce Patton als derde auteur.Fischer en Ury waren in de jaren 1980 allebei verbonden aan het Harvard Program of Negotiation, waar Katia Tieleman, vandaag professor aan de Vlerick Business School, als fellow heeft gewerkt. “Toen ik er doctoreerde, leefde Fischer nog: hij was de éminence grise, iemand met veel uitstraling en ervaring. Een inspirerende figuur”, herinnert ze zich.In de wereld van de onderhandelingen heeft Tieleman intussen zelf ook haar strepen verdiend. Na haar doctoraat richtte ze een adviesbedrijf rond onderhandelen en bemiddelen op. Ze werkt(e) veel voor ondernemingen en droeg haar steentje bij toen de Israëli's en de Palestijnen over de toekomst van water onderhandelden....

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.