Dumpen of (her)lezen? (4). ‘Who Moved My Cheese?’

HR Square 187
Spencer Johnson was op het moment dat hij ‘Who Moved My Cheese? – An Amazing Way to Deal with Change in Your Work and in Your Life’ schreef al een gekende auteur. ‘The One Minute Manager’, dat hij schreef samen met Kenneth Blanchard, was al een groot succes. “Toen ‘Who Moved My Cheese?’ verscheen, vond iedereen dat een rare titel. Bovendien was ‘The One Minute Manager’ zo’n gigantisch succes geweest, dat mensen niet verwachtten dat Spencer Johnson dat succes kon herhalen”, herinnert professor Peter De Prins van de Vlerick Business School zich. Dat kon duidelijk wel: het boekje, dat nog geen honderd pagina’s telt, was nadat het in 1998 verscheen bijna onmiddellijk een bestseller en stond bijna vijf jaar lang in de New York Times-lijst van businessbestsellers. Ondertussen is het in 37 talen vertaald, ook in het Nederlands als ‘Wie heeft mijn kaas gepikt? – Omgaan met verandering’.Na het succes...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.