Dumpen of (her)lezen? De Zwarte Zwaan

HR Square 198
De Zwarte Zwaan, met als ondertitel ‘De impact van het hoogst onwaarschijnlijke’, is het bekendste boek van de Libanees-Amerikaanse schrijver Nassim Nicholas Taleb. Het verscheen in 2007 als tweede boek in een reeks van vijf. Ondertussen is het vertaald in 41 talen en door The Sunday Times genoemd als een van de twaalf meest invloedrijke boeken van na de Tweede Wereldoorlog. De auteur, die in Libanon opgroeide en er de oorlog meemaakte, werkte jarenlang als trader op de beurs. Hij verruilde de financiële transacties voor een leven als ‘onderzoeker in filosofische, wiskundige en (meestal) praktische problemen met waarschijnlijkheid’, zoals hij het zelf omschrijft.Professor Petra Andries (Centre for Entrepreneurship Research, UGent) begeeft zich deels op hetzelfde terrein als Taleb en doet onderzoek naar ondernemerschap, open innovatie en beslissingen nemen bij onzekerheid. “De Zwarte Zwaan is een speciaal geval”, zegt ze aan de telefoon. “Het is geen typisch managementboek met een resem...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.