Dumpen of (her)lezen? Dumpen of (her)lezen? (2) ‘The Seven Habits of Highly Effective People’

HR Square 183
In de Nederlandstalige editie werd het boek aanvankelijk omgedoopt tot ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’. “Een dwaze vertaling, want het boek richt zich tot iedereen, en niet alleen tot managers of leiders. En het gaat om gewoontes, niet om eigenschappen,” zo steekt Marc Buelens van wal, professor emeritus aan de Universiteit Gent en Vlerick Business School, en samen met zijn collega Herman Van den Broeck ongetwijfeld ook dé expert par excellence in onze contreien over managementboeken. Hij heeft er overigens zelf ook al een niet onaardig aantal gepubliceerd en die stroom is nog lang niet opgedroogd. Kortom, het heeft dan ook een speciale betekenis om hem zelf een absolute managementklassieker te laten kiezen om onder de loep te schuiven voor deze reeks.Met het magnum opus van Stephen Covey (1932-2012) maakt hij meteen ook een gedurfde keuze, precies omdat het boek – met inmiddels meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.