Dumpen of (her)lezen. Emotionele Intelligentie

HR Square 201
“In 1990, in mijn rol als wetenschapsverslaggever bij The New York Times, stootte ik toevallig op een artikel in een klein academisch tijdschrift van twee psychologen, John Mayer, nu aan de Universiteit van New Hampshire, en Peter Salovey van Yale. Mayer en Salovey boden de eerste formulering van een concept dat zij emotionele intelligentie noemden”, schrijft Daniel Goleman op zijn website. Dat er naast het klassieke IQ iets anders was dat succes in het leven kon verklaren, vond hij toen zó opwindend dat hij het onderwerp verder ging onderzoeken. Het resultaat? Een boek dat de term emotionele intelligentie introduceerde bij een breed publiek. Professor Johnny Fontaine kent het boek van Daniel Goleman, net zoals hij ook het werk van Mayer en Salovey kent. “Die hadden in 1990 veel moeite om dat artikel gepubliceerd te krijgen, omdat men toen vond dat intelligentie en emoties niet samengingen”, zegt de vakgroepvoorzitter van de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.