Dumpen of (her)lezen. Het einde van de hiërarchie.

HR Square 197
“In het bedrijfsleven houden hiërarchie (letterlijk: rangorde) en hiërarchisch denken vernieuwingen tegen. In onze snel veranderende wereld zijn reorganisaties noodzakelijk om aan de grenzeloos geworden concurrentie het hoofd te kunnen bieden.” Neen, dit citaat komt niet uit een interview dat in 2020 is afgenomen, wel van de achterflap van 'Het einde van de hiërarchie' (oorspronkelijke titel 'Liberation Management') van Tom Peters. We spreken over het jaar 1992.'In search of Excellence', dat hij in 1982 schreef met Robert Waterman, is ongetwijfeld het meest bekende boek van Tom Peters (de man zal dit jaar 78 worden). Dat boek is evenwel haast even controversieel als het bekend is. Peters moest immers, na aanhoudende kritiek, toegeven dat de data waarop het werk is gebaseerd niet correct en zelfs vervalst waren.Deze maand laten we 'In search for excellence' links liggen en duiken in een minder bekend boek. 'Het einde van de hiërarchie' telt in de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.