Dumpen of (her)lezen. Human Resource Management: Back to Basics

HR Square 194
‘Back to Basics’ is geen boek dat u in de bestsellerlijst van Amazon zult vinden. Ook Harvard Business Review zal het niet zo gauw in zijn overzicht van beste HR-boeken opnemen. In Vlaanderen en Nederland is het niettemin een klassieker, die sinds 2006 zowel door studenten als professionals gretig gelezen wordt. Aan HRM-professor Eveline Schollaert (UGent) vroegen we om het boek – ze heeft de versie van 2015 – opnieuw ter hand te nemen en in de weegschaal te leggen. Zelf is ze zeer geïnteresseerd in de link tussen academisch onderzoek en de praktijk van elke dag. Ze schreef mee aan 'De strijd om talent' en heel recent 'Vind de ware… medewerker'. 1. Wat staat er nu ook alweer in het boek? “Als je dit boek gelezen hebt, kun je met alle HR-managers meepraten”, zegt Eveline Schollaert. Dat kan kloppen: na een inleiding over humanresourcemanagement, de verschillende rollen in HR...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.