Dumpen of (her)lezen? ‘Managing Human Assets’

HR Square 190
“This is a book for managers. It is particularly relevant to general managers, who want to learn about the critical issues and the strategic questions they will have to consider in managing large aggregates of employees in the 1980s and beyond.” Het zouden de eerste zinnen kunnen zijn van een boek dat vandaag op de markt komt, ware het niet voor die laatste vijf woorden die verraden dat ‘Managing Human Assets’ ondertussen al 35 jaar oud is. Wat verder lezen we dat de Amerikaanse executives op zoek zijn naar manieren om de productiviteit en kwaliteit in hun organisaties op te krikken. Daarvoor kijken de auteurs, Michael Beer, Bert Spector, Paul R. Lawrence, D. Quinn Mills en Richard E. Walton naar wat de Japanse ondernemingen aan het doen zijn. “Japan werd toen als een grote concurrent beschouwd”, legt Bert Schreurs vandaag uit. “We spreken over het jaar 1984, wanneer de globalisering...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.