Dumpen of (her)lezen. Ons feilbare denken

HR Square 196
Daniel Kahneman (°1934) is net als Wouter Duyck professor in de Cognitieve Psychologie. Vroeg in zijn carrière bestudeerde Kahneman de waarneming, wat eigenlijk heel eenvoudige cognitie is. Hij stelde vast dat het menselijk brein sterk vatbaar is voor optische illusies. “Omdat we zoveel en soms ook verkeerde aannames over de werkelijkheid doen, gaan we vaak de mist in, zelfs bij eenvoudige opdrachten”, verklaart Duyck. “En verkeerde interpretaties leiden tot verkeerde beslissingen.”Kahneman liet de waarnemingspsychologie al snel achter zich, om zich in interessantere vormen van gedrag te verdiepen. Hij zocht een antwoord op vragen als “Hoe nemen mensen beslissingen?”, “Hoe bepalen ze hoeveel geld ze voor een huis willen betalen?”, “Hoe kiezen ze de beste werknemer voor hun bedrijf?” enzovoort. Voor dat werk ontving Kahneman in 2002 de Nobelprijs voor de Economie.In 2011 kwam 'Thinking Fast and Slow' uit, in het Nederlands vertaald als 'Ons Feilbare Denken'. Het boek is ook...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.