Dumpen of (her)lezen: Semco-stijl

HR Square 213 (november-december 2022)
Tekst: Timothy Vermeir Semco-stijl is dit jaar aan zijn eenendertigste druk toe. De bestseller van Ricardo Semler blijft managers en anderen verleiden om de klassieke managementregels en -principes naast zich neer te leggen. Maar is het boek, dertig jaar nadat het voor het eerst verscheen, nog de moeite anno 2022?   Ricardo Semler is sinds het verschijnen van zijn boek uitgegroeid tot een wereldwijd managementfenomeen. De manier waarop hij het familiaal bedrijf Semco, opgericht door de vader van Ricardo, organiseert en leidt, inspireerde al ontelbaar veel managers. Ook binnen HR-kringen vindt Semler een welwillend publiek. Semco is een industrieel bedrijf dat een hele reeks uiteenlopende machines produceert, van pompen om olietankers leeg te halen tot industriële vaatwassers. De onderneming, met hoofdkantoor in São Paulo, was traditioneel in de zin dat het bedrijf een klassiek piramidaal organogram had met de klassieke uitgeschreven regels die bepaalden hoe de dingen gedaan worden. Zoon...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.