Dumpen of (her)lezen – The Empty Raincoat

HR Square 210 (mei-juni 2022)
“Ik ben een fan, dus mij ga je hier niet horen zeggen dat je dit moet dumpen.” Laten we meteen open kaart spelen: Dirk Buyens heeft weinig slechts te zeggen over The Empty Raincoat van Charles Handy. Hoe hij zal antwoorden op de slotvraag van deze rubriek – Moeten we dit boek nu dumpen, dan wel (her)lezen? – is dan ook geen mysterie. Maar waarom is hij zo’n fan? Charles Handy is eerder al in deze rubriek aan bod gekomen, toen Katleen De Stobbeleir het had over 21 Letters on Life and Its Challenges, een boek uit 2008 dat door de Vlerick-professor als ‘te (her)lezen’ werd bestempeld. We trekken opnieuw met Charles Handy naar Vlerick Business School, ditmaal voor een gesprek met professor Dirk Buyens over The Empty Raincoat uit 1994. Charles Handy, die geboren is in 1932 en dit jaar dus zijn negentigste verjaardag viert, is een invloedrijk denker,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.