Dumpen of (her)lezen. The End of Work

HR Square 206 (september-oktober 2021)
  De cover zegt het eigenlijk allemaal: End of Work – The Decline of the Global Labor Force and the Dawn of the Post-Market Era gaat over hoe de technologische vooruitgang en de verregaande automatisering maakt dat we evolueren naar een economie met nauwelijks nog tewerkstelling. De oplossing is een nieuw sociaal contract waarbij mensen minder in het normale circuit aan de slag zijn, maar zich gaan toeleggen op vrijwilligerswerk.Nick Deschacht, arbeidseconoom aan de KU Leuven die onderzoek verricht naar de impact van automatisering en nieuwe technologieën op de Belgische arbeidsmarkt (onder meer in het project sead.be), kent het boek van Rifkin erg goed, net zoals zijn vakgenoten wereldwijd. “Voor arbeidseconomen overal ter wereld blijft Rifkin belangrijk, en dan vooral het idee waarvoor hij staat.” 1. Wat staat er nu ook alweer in het boek? “Automatisering is de vervanging van menselijke arbeid door machines”, zo legt Nick Deschacht uit. “De...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.