Dumpen of (her)lezen. The Fifth Discipline

HR Square 207 (november-december 2021)
Met onze vraag of we ‘The Fifth Discipline’ nu moeten (her)lezen, dan wel naar de ramsj dragen, trekken we naar Simon Beausaert. Hij is associate professor aan Universiteit Maastricht, waar hij deel uitmaakt van de School of Business and Economics. “We hebben hier een departement Educational Research & Development dat zich vooral richt op levenslang leren, werkplekleren en hoe werkplekleren te ondersteunen. We ontleden werkplekleren en gaan na wat maakt of het nu wel of niet plaatsvindt. Daar doe ik zelf ook veel onderzoek naar.” Daarnaast coördineert Beausaert ook de masteropleiding Learning & Development in Organisations, en is hij verantwoordelijk voor een learning academy die focust op docentenprofessionalisering, zeg maar het werkplekleren van docenten aan de universiteit van Maastricht. Beausaert zelf studeerde pedagogie aan de KU Leuven, waar hij vooral met onderwijskunde bezig was. Pas later trok hij de grens over naar Maastricht om er te doctoreren over persoonlijke ontwikkelingsplannen....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.