Dumpen of (her)lezen. The Human Side Of Enterprise

HR Square 202
Douglas McGregor was zestig jaar geleden als psycholoog verbonden aan de MIT Sloan School of Management. Hij groeide op in Detroit, waar zijn familie nauw betrokken was bij de opvang van daklozen. “Ik denk dat de familie geld had en dat onder meer aan goede doelen besteedde”, zegt Peter Cappelli. “McGregor werkte na zijn studies ook als arbeider vooraleer hij terug naar de universiteit ging.” Douglas McGregor schreef in 1960 het boek The Human Side Of Enterprise.Peter Cappelli was vier jaar oud was toen McGregor’s boek uitkwam. Vandaag is hij professor aan de Wharton School of Business. In 2020 schreef hij het artikel Stop Overengineering People Management, dat verscheen in Harvard Business Review. Daarin verwijst Cappelli naar het werk van McGregor, en dan in het bijzonder naar het onderscheid tussen Theory X en Theory Y, twee manieren om naar de human resources van een organisatie te kijken. Met Peter Cappelli...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.