DUMPEN OF (HER)LEZEN – The Motivation to Work

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
Voor de oorsprong van de tweefactorentheorie van Frederick Herzberg moeten we terug naar de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Toch doen de hygiëne- en motivatiefactoren die hij beschreef ongetwijfeld bij vele HR-verantwoordelijken een belletje rinkelen. Maar is het nog de moeite de oorspronkelijke tekst erbij te halen? We zoeken het uit met professor Alex Vanderstraeten. Alex Vanderstraeten is al met pensioen – of, zoals ze dat zeggen in academische kringen, ‘met emeritaat’. Neen, dat betekent niet dat hij achterover leunt. Vanderstraeten is nog aan de slag aan ‘zijn’ Universiteit Gent, waar hij in het eerste jaar nog een vak sociologie geeft. Daarnaast is hij ook internationaal actief. Zowel aan de National Economics University in Hanoi (Vietnam), als aan de National Sun Yat-sen University in Taiwan doceert hij het vak International Human Resources Management. “De theorie van Herzberg is eigenlijk in verschillende stappen ontwikkeld”, loopt Vanderstraeten voorop op...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.