Dumpen of (her)lezen. The Principles of Scientific Management

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
  Een boek uit 1911 bespreken brengt ook voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld: het is publiek domein en dus volkomen legaal gratis te downloaden – u googelt maar even als u geïnteresseerd bent. Moeilijker is om een expert te vinden die het boek kent en het voor ons opnieuw ter hand wil nemen. Gelukkig is Frederick Winslow Taylor een vast onderdeel van de lessen Organisatiemanagement en Organisatietheorie van professor Adelien Decramer van UGent. “Taylor is de start van het vakgebied”, steekt ze van wal. “Alle studenten uit de richtingen Handelswetenschappen en Toegepaste Economische Wetenschappen starten bij mij in het tweede jaar met Frederick Winslow Taylor, eenvoudigweg omdat hij één van de founding fathers is van organisational behaviour. Taylor bestudeerde de organisatie binnen de machinebouwindustrie op systematische wijze vanuit het standpunt van de tot dan onbesproken schakel: de taak van de arbeider.” 1. Wat staat er nu ook weer in het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.