Dumpen of (herlezen) : The Shift (Lynda Gratton)

HR Square 209 (maart-april 2022)
Elf jaar oud is Lynda Grattons bekendste boek The Shift, waarin ze de toekomst van werk onder de loep neemt. Nadeel van zo’n toekomstvoorspellend werk? Op een bepaald moment kunnen we de voorspelling aftoetsen aan de realiteit. Nu, bijvoorbeeld, samen met professor Ans De Vos. Ans De Vos is professor van de SD Worx leerstoel ‘Next Generation Work: Creating Sustainable Careers’ aan de Antwerp Management School. De onderzoeksgroep die zij leidt, is net even oud als het boek van Gratton, dat voluit The Shift – The Future of Work is already here heet (overigens, in het Nederlands vertaald als ‘De werkrevolutie’, wat misschien niet de best gekozen vertaling is). Ze kent het boek van Lynda Gratton uiteraard, en haalde het voor deze rubriek nog even uit de kast. 1. Wat staat er nu ook alweer in het boek? Het boek van Gratton start met de beschrijving van vijf krachten die...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.