Duurzame loopbanen Individuele verantwoordelijkheid, maar wel binnen een context

HR Square 187
Duurzaamheid is een thema dat in heel diverse domeinen aan bod komt. We hebben het over duurzame mobiliteit, duurzame omgeving, duurzame maatschappij, duurzame organisaties. Duurzame inzetbaarheid is een onderwerp waar we ook in HR Square al uitgebreid aandacht aan besteed hebben. Op Employability21, de internationale conferentie georganiseerd door Securex, presenteerde professor Jos Akkermans (Vrije Universiteit Amsterdam) het concept van duurzame loopbanen op basis van het onderzoek dat hij naar dit thema doet samen met Ans de Vos (Antwerp Management School) en Beatrice van der Heijden (Radboud Universiteit). Intuïtief kunnen we ons daar wel wat bij voorstellen: wanneer professor Akkermans de deelnemers aan de conferentie vraagt waaraan het begrip ‘duurzame loopbanen’ hen doet denken, linken ze het aan langer kunnen en willen werken, aan tevredenheid, aan omgaan met verandering van de jobinhoud, aan een goede balans tussen werk en privé, aan engagement gedurende de loopbaan, aan gezondheid,... Lineair noch voorspelbaar Jos...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.