Duurzame loopbanen – Werk-naar-werk transities: naar een dynamische arbeidsmarkt

HR Square 209 (maart-april 2022)
Geen dynamische arbeidsmarkt zonder werkers die – over bedrijven, sectoren en statuten heen – transities maken tussen jobs. Die werk-naar-werk transities vinden echter niet zo frequent plaats als men wel zou willen. Onderzoekers van de Antwerp Management School brachten in kaart waar de drempels en opportuniteiten te vinden zijn. Aan de Antwerp Management School bogen onderzoekers verbonden aan het kenniscentrum ‘Next Generation Work’ zich over werk-naar-werk transities. “Werk-naar-werk transities zorgen ervoor dat je op een vlotte manier transities kan en wil maken op de arbeidsmarkt. Werk-naar-werk transities vormen een kenmerk ván, en een voorwaarde tót, een duurzame loopbaan waar werkgeluk, fysiek en mentaal gezond zijn, en productiviteit in balans zijn.” Aan het woord: professor Sofie Jacobs van Antwerp Management School. Tijdens een webinar eind vorig jaar gaf zij, samen met andere onderzoekers, uitleg bij het onderzoek naar werk-naar-werk transities in Vlaanderen. HR Square was aanwezig en nam nota. Ook organisaties...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.