Duurzame loopbanen – Werk-naar-werk transities: naar een dynamische arbeidsmarkt

HR Square 209 (maart-april 2022)
Geen dynamische arbeidsmarkt zonder werkers die – over bedrijven, sectoren en statuten heen – transities maken tussen jobs. Die werk-naar-werk transities vinden echter niet zo frequent plaats als men wel zou willen. Onderzoekers van de Antwerp Management School brachten in kaart waar de drempels en opportuniteiten te vinden zijn. Aan de Antwerp Management School bogen onderzoekers verbonden aan het kenniscentrum ‘Next Generation Work’ zich over werk-naar-werk transities. “Werk-naar-werk transities zorgen ervoor dat je op een vlotte manier transities kan en wil maken op de arbeidsmarkt. Werk-naar-werk transities vormen een kenmerk ván, en een voorwaarde tót, een duurzame loopbaan waar werkgeluk, fysiek en mentaal gezond zijn, en productiviteit in balans zijn.” Aan het woord: professor Sofie Jacobs van Antwerp Management School. Tijdens een webinar eind vorig jaar gaf zij, samen met andere onderzoekers, uitleg bij het onderzoek naar werk-naar-werk transities in Vlaanderen. HR Square was aanwezig en nam nota. Ook organisaties...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.