e-HRM: Nike en e-rekrutering: sneller, beter en goedkoper

HR Square 10
Nike telt wereldwijd ongeveer 22.000 werknemers. Het merk van sportkledij en -uitrusting beschikt in het Nederlandse Hilversum over een gedeeld dienstencentrum voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten, van waaruit onder meer de rekrutering wordt aangepakt. Nike heeft er gemiddeld 80 betrekkingen openstaan, waarvoor telkens honderden sollicitanten zich aanmelden. Deze volumes legden een grote druk op de rekruteringsafdeling, die moest proberen om zowel de administratie als de tijdsduur van het rekruteringsproces te beperken. Zeker naarmate het regionale hoofdkwartier groeide, werd het almaar moeilijker om de binnenstromende sollicitaties te beheren. Er circuleerden massa’s cv’s binnen het bedrijf zonder dat men echt kon opvolgen in welk stadium van de verwerking ze zaten of zonder dat men kon antwoorden op vragen van sollicitanten. > Standaardisering tegen dubbel werk Na een doorlichting zag Nike in dat het zijn HR-processen moest standaardiseren om dubbel werk te vermijden. Vooreerst moest de tijd die nodig is om de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.