Eddy Deconinck (Vandersanden Group): “We willen met zijn allen iets betekenen in de wereld”

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
Collectief welzijn is misschien een nieuwe term, maar het idee erachter leeft bij baksteenproducent Vandersanden al heel lang. Recent werd het verwoord in het eerste Jaarrapport Collectief Welzijn. Het gaat over duurzaamheid, over ‘zijn’ in plaats van ‘hebben’, en ‘wij’ in plaats van ‘ik’. Eddy Deconinck, die hier begin 2018 aan de slag ging, verbindt human resources met maatschappelijk verantwoord ondernemen: “Het is zeker niet mijn bedoeling met het vingertje te zwaaien.” “Ik geef niet zo vaak interviews, omdat ze soms een indruk van hoogmoed creëren. ‘Kijk eens wat wij allemaal kunnen.’ Dat is niet het beeld dat wij willen uitdragen, want wij beseffen maar al te goed dat we aan een lange reis bezig zijn. Het is niet aan ons om te zeggen dat we perfect zijn in al die dingen. Mocht ik die indruk geven in de loop van het gesprek, mag u me dat zeker zeggen”, zo...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.