Eddy’s Percepties: Een hartig woordje spreken

HR Square 30
2005 zal de geschiedenis ingaan als het jaar met de meest originele sollicitatie ooit: om te tonen hoe graag ze willen werken, staken jongeren in Parijs andermans auto in brand. Een groot deel onder hen was tussen de twaalf en veertien jaar, slachtoffers dus van herhaalde afwijzing. Het is evident dat de werkgevers in de buurt van de achterstandswijken nu tot inzicht zijn gekomen en massaal jongeren uit kansarme middens extra kansen geven. Alle gekheid op een stokje, jongerenrellen zijn er altijd geweest en een generatieconflict mag niet meer dan normaal heten. Wat we nu meemaken is wat anders. De blinde vernielzucht die toegeslagen heeft – maar was hij wel zo blind? – heeft minder te maken met afwijzing door dan met afwijzing van de maatschappij. Of liever: met een afwijzing van de eisen die de maatschappij stelt – naar school gaan bijvoorbeeld. In feite was de impliciete eis die...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.