Eddy’s Percepties: Hij strijkt liever zitpenningen op

HR Square 35
n geheel Europa zien we de politieke agenda kantelen, van debatten over levenskwaliteit naar migratiepolitiek. Beleeft het continent van de mensenrechten een plotse opstoot van xenofobie die haaks staat op zijn naoorlogs gegroeide houding, of is er iets meer structureel aan de hand? Persoonlijk denk ik het laatste. Het gaat niet alleen om de overlast die vele mensen ondervinden van al dan niet allochtone jeugdbendes, of al dan niet autochtone wilde schutters. Maar om een fundamentele onzekerheid wegens een nauwelijks begeleide globalisering. Op dat gebied staat de kwestie Inbev model. Inbev wil mensen doen afvloeien terwijl het hoge winsten maakt en zou de Belgische biercultuur kapot maken ten voordele van een Braziliaanse banalisering. Is dat zo? Twee elementen zijn belangrijk: een bedrijf heeft het recht om naar winstmaximalisatie te streven, zolang het de wetten van het land respecteert waar het opereert. En: een megabrouwerij hoeft de Belgische biercultuur niet te...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.