Eddy’s Percepties: Hij strijkt liever zitpenningen op

HR Square 35
n geheel Europa zien we de politieke agenda kantelen, van debatten over levenskwaliteit naar migratiepolitiek. Beleeft het continent van de mensenrechten een plotse opstoot van xenofobie die haaks staat op zijn naoorlogs gegroeide houding, of is er iets meer structureel aan de hand? Persoonlijk denk ik het laatste. Het gaat niet alleen om de overlast die vele mensen ondervinden van al dan niet allochtone jeugdbendes, of al dan niet autochtone wilde schutters. Maar om een fundamentele onzekerheid wegens een nauwelijks begeleide globalisering. Op dat gebied staat de kwestie Inbev model. Inbev wil mensen doen afvloeien terwijl het hoge winsten maakt en zou de Belgische biercultuur kapot maken ten voordele van een Braziliaanse banalisering. Is dat zo? Twee elementen zijn belangrijk: een bedrijf heeft het recht om naar winstmaximalisatie te streven, zolang het de wetten van het land respecteert waar het opereert. En: een megabrouwerij hoeft de Belgische biercultuur niet te...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.